Εργαστήριο STUDIO



Εργαστήριο STUDIO

Από την τυχαιότητα της πρόβας στη συλλογική εμπειρία της παράστασης
«Κάνω κάτι γιατί βλέπω κάτι το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σου».

Δημιουργώντας μια ομάδα εργασίας με στόχο τη θεατρική παράσταση με εμψυχωτές τον Διονύση Καραθανάση, σκηνοθέτη και ηθοποιό και την Μαριάνθη Ψωματάκη, χορογράφο και χορεύτρια.
Απευθύνεται σε όσους έχουν πρότερη εμπειρία στο θέατρο (ηθοποιούς, σπουδαστές σε δραματικές σχολές, απόφοιτους θεατρικών εργαστηρίων).

Δουλεύουμε και ανακαλύπτουμε το νόημα της συλλογικής εμπειρίας στην πρόβα. Πώς οι ατομικότητες λειτουργούν σε μια κοινή συνθήκη και πώς μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε φτιάχνοντας έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας δημιουργώντας μέσα από την τυχαιότητα. Πώς οι συμπτώσεις στην πρόβα μπορούν τελικά να δημιουργήσουν μια θεατρική παράσταση και να προκύψει ένα Έργο (creation);

Με εργαλεία το σώμα (την κίνηση και την επικοινωνία), τη φωνή (την αναπνοή και τον ήχο), το φως και το σκοτάδι, ανακαλύπτουμε το γιατί και το πώς της θεατρικής τέχνης μέσα από σύγχρονες μεθόδους υποκριτικής και κινησιολογίας, λαμβάνοντας ως άξονα τη φράση : «Κάνω κάτι γιατί βλέπω κάτι το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σου».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ



Διονύσης Καραθανάσης

Διονύσης Καραθανάσης. Γεννήθηκε στον Πύργο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ με κατεύθυνση στην σκηνοθεσία και στην υποκριτική. Έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων θεατρικού φωτισμού με την Ελευθερία Ντεκώ.
Στο θέατρο εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και σχεδιαστής φωτισμών. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Ομάδας Τέχνης Oberon στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε. ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Η Φάρμα των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Ν. Αρμάου (2014) και ως βοηθός φωτιστή στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης ΑΠΘ (2016).
Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ του Δη.Πε.Θε.Κοζάνης, των Ελευσινίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς.
Σαν ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες : Ε. Δημοπούλου, Α. Σπυριδάκη, Δ. Τσάκου, Σ. Μαυρόπουλο, Κ. Νικολαΐδη, Δ. Σιάχου, Ν. Ράντη, Τ. Μποσταντζή, Σ. Πλατιώτη.
Έχει σκηνοθετήσει έργα των: Jean Genet (οι Δούλες), Harold Pinter (Ένα ακόμα και φύγαμε), Sarah Kane (Λαχταρώ), Howard Barker (Und),  Allen Ginsberg (Howll), Κατερίνα Γώγου (ποιήματα), Γιάννη Ρίτσου (Η σονάτα του σεληνόφωτος), Ανδρέα Στάικου (Καρακορούμ).
Έχει δουλέψει ως βοηθός φωτιστή με την Ε. Ντεκώ, τον Σ. Κουτράκη και την Κέλλυ Εφραιμίδου. Έχει κάνει σχεδιασμό φωτισμών για παραστάσεις στο πλαίσιο της σχολής στο Τμήμα Θεάτρου στο ΑΠΘ καθώς και σε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και Βέροια.



Μαριάνθη Ψωματάκη

Διδάσκει yoga,σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία σε ηθοποιούς.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Σπούδασε σύγχρονο χορό στο Παρίσι, όπου και απέκτησε το Κρατικό δίπλωμα διδασκαλίας χορού και το Μεταπτυχιακό δίπλωμα (DEA), Αισθητικής Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας.
 Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Τ.Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου Μακεδονία, στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και την δραματική σχολή Ίασμος του Β. Διαμαντόπουλου.
 Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με τις ομάδες “BalletContemporain de KarinWaehner",  "CompagnieÉpiphanie” στη Γαλλία, με το «Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.», την ομάδα «Vis Motrix», την ομάδα«Ευάνεμος»και το «Χοροθέατρο Αδράστεια» του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος, στην Ελλάδα.
Ως χορογράφος έχει κάνει δικές της παραγωγές χοροθεάτρου με το «Χοροθέατρο Αδράστεια», την ομάδα  «Oberonartgroup»καθώς και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις της ομάδας.  Έχει συνεργαστείεπίσης  με το Κ.Θ.Β.Ε. και είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας «Sempreviva»για άτομα άνω των 60 χρόνων.

Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου)
Τ:2314014430
Τ:6976760681 & 6977411991
E:altefablon@gmail.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις