Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης Pop-Up (παιδιά 7-12 ετών)




Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης pop-up

κάθε Τρίτη 17:00 - 18:30

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Εισηγητής: Φρανσουάζ Σμέλτς

Ανοιχτό δωρεάν μάθημα γνωριμίας: Τριτη 09 Οκτωβρίου


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Tρισδιάστατη απεικόνιση μιας μορφής που αναδιπλώνεται:  Κόκαλο, ψαλίδι, χαρτί. Xάρτινες περιπέτειες!

Κάθε Τρίτη στις 17:00 η Φρανσουάζ Σμέλτς μαζί με τους φίλους της το κόκαλο, το ψαλίδι και το χαρτί, ξεδιπλώνει στους μικρούς μας φίλους τα μυστικά της τέχνης των pop-up. Κολλάμε τους βασικούς μηχανισμούς τους, τους εφαρμόζουμε σε ατομικές κάρτες αλλά και συλλογικά σε μια δικιά μας φανταστική ιστορία. Ανακαλύπτουμε την τρισδιάστατη μορφή ενός χαρτιού και πώς μπορεί αυτό να κλείσει μέσα σε δυο σελίδες. Παίζουμε με τη γεωμετρία και τα αναπτύγματα, την ορολογία και τα μικρά μυστικά.  Ένα ταξίδι στη φαντασία, στην ατομική και ομαδική δημιουργία, αλλά και στη γνώση των pop-up ξεκινά! Θα μας συντροφεύσετε;


Όλα τα υλικά παρέχονται στο εργαστήριο (χαρτική ύλη, ψαλίδια, μολύβια, χάρακες, μαρκαδόροι, κόκαλα βιβλιοδεσίας, κόλλες, επιφάνειες κοπής)

Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:
το παιχνίδι
η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας
η γνώση των γεωμετρικών σχημάτων και των αναπτυγμάτων.
η ανάπτυξη συνδυαστικής σκέψης
η ανακάλυψη της διαδρομής από τη σκέψη στην πραγματοποίηση μιας     κατασκευής και οι εναλλακτικές λύσεις
η ευγένεια, η αλληλοβοήθεια, η ομαδικότητα




ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φρανσουάζ Σμέλτς έχει τελειώσει το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘμε κατεύθυνση Σκηνογραφία-Ενδυματολογία. Από το 2009 ασχολείται με την τέχνη των pop-up (τρισδιάστατη κατασκευή μιας εικόνας που αναδιπλώνεται), την οποία τελειοποίησε τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, με την διάλεξή της επάνω στην παγκόσμια ιστορία, τους βασικούς μηχανισμούς και κάποιες εφαρμογές της τέχνης αυτής εκτός των βιβλίων pop-up, όσο και σε πρακτικό επίπεδο με τη διπλωματική της εργασία "Τα 88 pop-up ντολμαδάκια", ένα βιβλίο, μακέτα σκηνικού, σε κλίμακα 1:100, βασισμένο στο πολυπαραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Τα 88 ντολμαδάκια".
Πριν τις σπουδές δούλεψε εθελοντικά σε κατασκηνώσεις και εκδηλώσεις ως εκπαιδεύτρια στο άθλημα της τοξοβολίας σε παιδιά,κατά τη διάρκεια των σπουδών της ως εμψυχώτρια παιδικών εκδηλώσεων, ενώ με το τέλος των σπουδών, και έχοντας αποκτήσει τη θεωρητική γνώση αλλά και την πρακτική εξάσκηση μέσα από μαθήματα και σεμινάρια παιδοψυχολογίας και θεατροπαιδαγωγικής, εργάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ως εκπαιδεύτρια του Τμήματος Σκηνογραφικών κατασκευών. Από το 2015 διατηρεί το πρώτο δημιουργικό γραφείο και καλλιτεχνικό τυπογραφείο για pop-up στην Ελλάδα.

Διεύθυνση: Φιλίππου 71
Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες
Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου)
Τ:2314014430
Τ:6976760681 & 6977411991
E:altefablon@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις