ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΟΣ- ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Εργαστήριο Ψυχοδράματος. Εξερευνώντας τους ρόλους της ζωής μας.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. στο νέο πολυχώρο τέχνης Alte Fablon, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας προσωπικής ανάπτυξης με εργαλεία το θέατρο και το ψυχόδραμα από την Μαρία Σάββα Θεατρολόγο και εκπαιδευόμενη στο Ψυχόδραμα.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να δοκιμάσουν νέους τρόπους προσέγγισης του εαυτού τους, να αναγνωρίσουν τους ρόλους που έχουν μέσα στην ζωή, τους τρόπους που σχετίζονται με τους άλλους και να αφεθούν σ ένα ταξίδι εξερεύνησης με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πυξίδας ζωής. Μέσα από τεχνικές του θεάτρου και του ψυχοδράματος τα μέλη της ομάδας θα εμπλακούν στο παιχνίδι της ζωής, ακολουθώντας τους δρόμους της προσωπικής ιστορίας του καθενός , άλλοτε ως πρωταγωνιστές και άλλοτε ως συνοδηπόροι στο “ταξίδι” κάποιου άλλου.

Η Τέχνη του θεάτρου συνδέεται άμεσα με τη ζωή και με τις διάφορες πτυχές της. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό ο άνθρωπος ανακαλύπτει τον εαυτό του, συνδέεται και γεύεται τον μυστικό κόσμο των συναισθημάτων. Οι δημιουργικές ασκήσεις βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους και στη καλύτερη διαχείριση των καθημερινών προκλήσεων που επιβαρύνουν τους ανθρώπους. Η ομαδικότητα δίνει την ευκαιρία για αλληλεπίδραση, σύνδεση και για τον πειραματισμό σε ένα ασφαλή περιβάλλον.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με βάση την αρχή της εκδραμάτισης. Εντάσσεται γενικότερα στις θεραπείες μέσω τέχνης, όπου κανείς γνωρίζει και αναπτύσσει τον εαυτό του, μέσα από βιωματικές διαδικασίες έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Το ψυχόδραμα μ έναν συβολικό τρόπο ενθαρύνει τους συμμετέχοντες και διευρύνει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους, αναπτύσσοντας μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό τους, όσο και με τους σημαντικούς άλλους. Τα μέλη της ομάδας καλούνται να ανταποκρίθουν επαρκώς και δημιουργικά στις ποικίλες καταστάσεις της ζωής τους καθώς και στην επίτευξη των στόχων τους.

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες Μαρία Σάββα : τηλ. 6977551262

Διεύθυνση: Alte Fablon, Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου).

Σας περιμένουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις